About us

Whoever said a diamond is a girls best friend


Never owned a dog

Hanna Frank

 

Jag och min man Mikael och våra två söner delar bostad med ett gäng hundar, alla ni hittar på vår sida bor dock inte hemma! Jag är född och uppväxt kring hundar, när jag var liten var det grandisar och mopsar som fanns i huset, de har min mamma och pappa fortfarande kvar och nu har även min syster  en grandis hemma. Hos mig och Micke är det en blandad kompott, Micke jagar och brinner för det, och jag själv älskar utställning och avel. Vi får till en bra kombo där vi kan kompletera varandra och ser mycket fram emot att ta vår första kull av  jakthundras! Mopsar föds upp kontenuerligt hemma hos oss och de valpkullarna föds hemma hos min mamma (vi bor grannar) Senaste kullen var afghanvalpar och det kommer de bli fler av då två tikar (ur en kull på 12 valpar) stannar hos oss.

Vi fokuserar på friska sunda, glada utåtriktade individer, och att kombinera detta med en korrekt anatomi ger ett helhetsperspektiv i vårt avelsarbete.

Till vardags jobbar jag på familjens veterinärklinik som klinikchef, djurvårdare på utökad nivå samt hundfysioterapeut. På gymnasiet gick jag en hundlinje i småland som jag sedan byggde på med en "vuxenutbildning" där jag fördjupade mig i bland annat assistanshundsträning, småföretagande med mera. Har även läst en distansutbildning i hundens beteende och nu även en fördjupning av den kursen. Färdig ringsekreterare och nu är nästa steg att bli auktoriserad domare. Dömmer mer än gärna inofficiella utställningar samt juniorhandling. Håller teoretiska och praktiska kurser för nybörjar inom hundutställning och föreläser även inom ämnet friskvård/fysträning för hund. 

Stina Eriksson


Jag, min sambo Mattias och son Melvin bor i ett hus i Örnsköldsvik. Hemma hos oss bor idag två pudlar (en stor och liten) och några katter. Planerna för att en liten mopsflicka ska komma till oss har nu påbörjats.


Mitt hundintresse började då jag var en liten tjej och fick gå ut med grannskapets hundar. Den första hunden som flyttade hem till mig var Huffish Funky Pretty "Rebecca" det var en härlig storpudeltik som blev den perfekta familjehunden. Vi hade även en svart dvärgpudeltik Härbovi´s Nova Masqurade "Tova". Då det var dags att börja gymnasiet hamnade jag precis som Hanna i Småland. Med mig dit hade jag lånat en hund av Christer Ivarsson (kennel Party-Line´s) Party-Line´s White Cream "Judas" som senare blev min egen. Efter ett par års studier så kände jag att det var dags för en till hund och då kom storpudel Party-Line´s Mac Lobell "Alfons" hem till mig. Sen blev det dags för ett rasbyte och Kerryn kom in i mitt liv, har haft otroligt roligt med Kerryn Kaktus som jag tyvärr fick ta bort under hösten 2018. Lite hastigt och lustigt blev det en storpudel igen, det är ju verkigen min ras. En lite dvärgpudel flicka har nu även flyttat in till oss "Glory" och ja det närmar sig med en mops=)